Kpss’ye Nasıl Çalışılır? Kpss Motivasyonu Nasıl olur?


Kpss’ye Nasıl Çalışılır? Kpss nasıl kazanılır?
Bu işe adım atan kişilerin ilk aklına gelen sorudur. Sizlerle kpss’ye sürekli göz ardı edilen bir bakış açısıyla bakacağız ve kpss başarı hikayeleri ile tam bir kpss programı oluşturacağız.

Malesef Kpss yüksek Motivasyon isteyen zorlu bir süreçtir. Aynı zamanda bir gencin hayatındaki en belirsiz en sancılı dönemdir. Günümüzde standart bir kpss öğrencisi, henüz bir işi olmayan, bekar ve atanıp atanmayacağından emin olamasa da, tek çare gibi görülen Kpss’ye sarılmış gençlerimizden oluşmaktadır. Kurulan onlarca hayalin tek anahtarı Kpss’den 90 üstü almak olarak görülmektedir.

Kpss Defter Tipi Soru Bankaları
Kpss’ye Nasıl Çalışılır

Asıl konuya gelmeden önce şunu belirtmek istiyorum. Kesinlikle Kpss hayatınız için her şey konumunda değildir. Bu sınav ile atanamasanız da, sizler değerli mesleklere sahip pırıl pırıl gençlersiniz. Bu konuyu şu şekilde örnekleyelim.. 60 yaşlarında bir memur bulun ve ona 20, 25 yaşlarına döneceğini fakat hiç memur olamayacağını söyleyin. Koşulsuz kabul edecektir. Bu durum bize kanıtlıyor ki hayatta önünüze her türlü fırsat çıkabilir fakat gençliğiniz geri döndürülemez bir hazinedir.

Kpss’ye nasıl hazırlanmalı sorusuna cevap verebilmek için öncelikle Kpss sınavı nasıl bir sınav bunu detaylı anlamamız gerekiyor. Zaten bildiğiniz basit şeylerden bahsetmiyorum. Asıl anlamamız gereken kpssnin bizden tam olarak ne istediği.

Öncelikle 120 soruyu 130 dakikada hem çözüp hem de kodlamalısınız. Geçmiş yıllarda süre konusu çok da can sıkmazdı. Son yıllarda Türkçe ve matematik sorularının tarzı çok değişti. Hız konusu üzerine direkt olarak çalışılması gereken bir konu oldu.

Kpss’de altın kural şudur; Genel Yetenek yaparsanız kazanırsınız. Bu altın kuralı atlamak Özellikle sözel yada eşit ağırlık bölümlerinden öğrencilerin düştüğü bir hata. Birçok kez zaten 55 üzeri genel kültür yapan bir öğrencinin 60’ı zorlama isteğine şahit oldum. Halbuki çok daha düşük seviyelerde olduğu genel yetenek kısmına yüklenmek ve oradan daha iyi puan elde etmek gerekir.

Kpss’ye nasıl hazırlanılır konusunda sizin kim olduğunuz oldukça önem taşıyor. Türkçe ve Matematik temeliniz iyi ise sizin için kpss’nin anahtarı tarih olacaktır. 27 soru demek neredeyse sınavın 4’te biri demek Türkçe ve Matematikte zaten iyi olan biri Tarihi de bitirdiği taktirde geriye ne kalır ki ?

Peki Kpss tarih nasıl çalışılır?


Öncelikle kpss tarih dersinin bir ezber dersi olduğunu unutun, çünkü gerçekten de kuru kuruya bir ezber dersi değil. Tarih çalışırken öncelikli olarak ayrıntılarda boğulmak yerine konu bütünlüğünü anlayın. Haritalarda olayları yerleştirin. Devletlerin her yüzyıl içerisinde takındıkları siyasi pozisyonları bilin. Yorumlama gücünüzü geliştirin.
Tarihi ezberlemek kolaydır fakat anlamadığınız taktirde sorularda tikanırsınız.
Kpss tarih sorularını çözmek oldukça zevklidir. Yılmadan usanmadan her soruyu çözün, ben küçük defter şeklinde soru bankalarını seçiyordum. Bir günde bile zorlanmadan bitirebilirsiniz. Ve kitap bitirmiş olma hazzı insanı baya motive ediyor. Bunu unutmayın derim.

Tarih dersini başkasına anlatmak anlatan kişi için daha yararlı oluyor. Bir başkasına öğretmek adına konuları anlatıp sıralarken olayları akış şeması ile neden sonuç ilişkileri ile anladığınızı fark ediyorsunuz. Bu yüzden arkadaşlarınız ile anlatarak çalışmayı deneyebilirsiniz.
Coğrafya ve Anayasa dersleri için ise ayrıca bir yönteme gerek olduğunu sanmıyorum. Ama her ders için en önemli mevzu şu ki konuları bitirme konusunda kendinize karşı dürüst olun. Özümsemediğiniz bir konu bitmemiş demektir. En ince ayrıntısına kadar öğretebilecek şekilde öğrenmediğiniz konu bitmemiş demektir.

Evet anahtar kelime bu olabilir konuları öğretebilecek şekilde öğrenin!

Kpss Motivasyon
Kpss Motivasyon


Genel kültür bölümüne yatkın öğrencilere tavsiyem ise yine genel Yetenek kısmına odaklanmaları.. Kpss’ye bir sene boyunca çalışıp hala geometriyi boş bırakan ya da genel olarak matematik bölümünde 10’a yakın boşu olan birinin Kpss’den 90 üstü almak konusunda şansa baya ihtiyacı olacaktır. Şunu bilin ki şu sınavda matematikte bıraktığınız o 10 sorudan daha değerli hiçbir soru yok!

Kpss’ye Nasıl Çalışılır?

Kpss çalışırken zor olan şey konular ya da farklı bir ayrıntı değildir. Asıl zor olan şey dürüst bi şekilde aralıksız olarak çalışmayı sürdürmektir. Kpss çalışma programınız her nasıl olursa olsun eğer odağı sadece kpss olan ve 1 yıl bu hedefe yürüyecek biriyseniz günlük en fazla 4 5 saatlik bir çalışma fazlasıyla yeterli olacaktır. Kpss uzun bir maraton, sabırla ince ince bir nakış gibi işlemeniz gerekiyor. Bir gün 10 saat çalışıp 2 gün çalışmayacağınıza 3,4 saat bile olsa HER GÜN ÇALIŞIN!

Son 2.5, 3 ay kala tüm konularınızı bitirmiş olun ve deneme odaklı çalışın ne yaparsanız yapın sınav girdiğiniz denemeye benzeyecek konu kitaplarına değil!

Kodlama yapmadan ve süre tutmadan deneme çözmeyin.

Boş bırakmaktan çekinmeyin boşların yarısından fazlasını tekrar döndüğünüzde yaparsınız. Yeter ki zamanı boşa harcamış olmayın ki dönmeye imkanınız olsun.

Bu sınav aynı zamanda psikolojik bir testtir, bunu unutmayın. Sınav anını sürekli hayal edin. Olabilecek herşeye karşı hazırlıklı olun.
Örnek olarak: Sorular zorlayabilir, üst üste 5 soru boş bırakabilir, karnınız ağrıyabilir, tuvalete gitmek için kıvranabilirsiniz. Ne olursa olsun 1 sene verdiğiniz emeğin karşılığını o sınavdan almadan pes etmeyeceksiniz bunu unutmayın.

Tüm bunların sonunda malesef ki birileri kazanırken birileri de kaybediyor. Ben daima kazanacağımı düşünerek çalıştım. Yıl sonunda da verdiğim emek konusunda vicdanımı rahat hissettiğim için kaybetmiş olsaydım dahi bu duygu ile bir nebze kendi kendimi teselli edebilirdim, buna eminim.

Burada tüm yazılanlar benim kişisel izlenimlerimdir. Üzerinde değindiğim noktalar tavsiye niteliğindedir, sizler kendiniz için daima en doğru tercihlere yönelmelisiniz. Her şeyin siz değerli gençler için hayırlı ve güzel olmasını diliyorum. Bir kaç cümle de atandıktan sonrası için kurmak istiyorum.

ÇOK ÖNEMLİ!

Lütfen verdiğiniz emekleri o bitmeyen günleri, geceleri ve belirsizliği unutmayın. Dışarıda hala bazı kader ortaklarımızın çaba gösterdiğini göz ardı etmeyin. Meslek hayatınızda, sizin yerinizde olmak isteyen onlarca insanın hakkını taşıdığınızı ve sırf bu yüzden bile o mevkiye layık olmanız gerektiğini mutlaka hatırlayın. Asla ve asla onursuz bir davranış biçimi olan kadro yakma olayına girmeyin. 3 ay fazladan maaş almak için kadro yakanı da, memleketine 1 saat daha yakın olmak için kadro yakanı da gördüm.. Dışarıda bir yerlerde sizinle aynı kaderi paylaşmış bir insanın tüm emeğini, hayatını paramparça etmiş oluyorsunuz. Bunu sakın unutmayın.. Saygı ve sevgilerimle.

https://yorumca.com/

Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest

Bunu Mutlaka Paylaşmalısın!

9 thoughts on “Kpss’ye Nasıl Çalışılır? Kpss Motivasyonu Nasıl olur?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

%d blogcu bunu beğendi: