Aöf Hangi Bölüm Okunmalı? En çok atanan bölümler!

AÖF açıköğretim kayıtlarının başlaması ile birçok kişi kendine uygun ve geleceği parlak bir bölüm seçme arayışına girdi.. AÖF açıköğretim ikinci üniversite bölümleri uzaktan ve online eğitim vermesi ile gayet cazip. Kısıtlı sayıda bölüm olması sebebiyle seçim yaparken bir çok yönden değerlendirmek gerekiyor.. Yazı içeriğimizde Aöf Bölüm Tavsiyesi, Açıköğretim Bölüm önerisi, en çok atanan meslekler, en çok atanan 2 yıllık bölümler, aöf hangi bölüm okunmalı , aof hangi bölüm okumalı, aöf dgs hangi bölüm okunmalı, gibi sorguların tamamına yanıt vermeye çalışacağız.


Aöf Hangi Bölüm Okunmalı? Son zamanlarda açıklanan tasarruf tedbirlerinin bir bölümü de kamuda eleman alımının kısıtlanmasını öngörüyordu. Rekabetin artması, yıldan yıla azalan kadrolar sebebi ile kamuya atanma hayalleri iyice ulaşılması zor noktalara ulaştı. Hal böyle olunca birçok kişi direkt olarak kamuya atanabilmek adına strateji geliştiriyor. Öğrenciler bir diploma ile yetinmeyip ikinci üniversite AÖF açıköğretim sistemi sayesinde birden fazla diploma ile atanma şanslarını arttırmaya çalışıyorlar.
Sizlere bu yazımızda atanma şansınızı nasıl arttırabileceğinizi anlatacağız. En çok ataması yapılan bölümler hakkında bilgiler vereceğiz. Kpss atama puanları ile ilgili verilere Buradan ulaşabilirsiniz. Tabi bu yolculukta Kpss maratonuna geçtiğinizde Kpss’ye Nasıl Çalışılır? Kpss Motivasyonu Nasıl olur? yazımıza da göz atmayı sakın unutmayın!

Kpss'ye nasıl çalışılır
Kpss’ye nasıl çalışılır
Önlisans Mezunları Avantajlı!

Öncelikle eğer şanslı olanlardansanız henüz bir 4 yıllık bölüm bitirmemişsiniz demektir. Çünkü malesef 4 yıllık lisans mezunları 2 yıllık bölümleri bitirip atanamıyorlar. Önlisans KPSS sınavına girme şansları olmuyor. Bu sebeple ki önlisans mezunları seçim konusunda gayet rahatlar. Önlisans kpss sınavı da lisans KPSS sınavına göre nispeten kolay bir sınav. Sınavda yarıştığınız kitle üniversite sınavında genel olarak yüksek puanlar alıp 4 yıllık bölümlere yerleşen öğrenci profili yerine daha rahat öne çıkabileceğiniz bir kitleden oluşuyor. Bu söylediğim husus çok önemli aslında yarıştığınız kitle sizin atanmanızı direkt olarak etkileyecektir. Unutmayın ki KPSS sınavları da tıpkı diğer ÖSYM sınavlarında olduğu gibi bir puan sınavı değil sıralama sınavıdır.
Tamam anladık önlisans öğrencileri avantajlı peki lisans okuyanlar ne yapacak derseniz. Hiç sıkıntıya düşmeyin lisans mezunları için de güzel stratejiler ile uygun bölümlere yerleşebilirsiniz. Hepsini detaylı olarak anlatmaya çalışacağız.

Ne Geç Kaldınız Nede Erken, Şimdi Tam Zamanı!


İnsanların kendini durmadan geliştirdiği bu çağda, ikinci üniversite okumak gerekli mi? Senelerce tekrar uğraşamam diyorsanız emin olun ki yanlış yoldasınız. Zamanın nasıl geçtiğini tahmin bile edemezsiniz. Bugün online olarak okumak için üşendiğiniz bir bölüm bundan 3-4 yıl sonra sizi kalıcı bir iş sahibi yapabilir. Belki de zaten atanmış olduğunuz bir kurumda ünvan olarak yükselmenizi ve daha iyi ücret almanızı sağlayabilir. Hiçbir şey olmasa bile farklı bir alanda edineceğiniz bilgiler ve deneyimler kişisel gelişiminize katkı sağlayacaktır. Size garanti edebilirim ki bugün bu satırları okurken dün neden böyle bir bölüme başlamadım diye düşüneceksiniz. Ve yine garanti edebilirim ki bugün başlamadığınız taktirde yarın da pişman olacaksınız.

İlk bakışta 2 yıllık önlisans bölümleri olarak seçebileceğiniz 41 adet bölüm bulunuyor.
Söz konusu bölümler içerisinde özel olarak seçtiğimiz bölümler hakkında birkaç ufak bilgi vereceğiz. Tabi baştan belirtmekte fayda var, burada yazılan tüm içerikler kişisel yorumlardan oluşmaktadır. Kendi geleceğiniz ile ilgili en doğru kararı yine kendiniz vermelisiniz. Burada yazılanlar sadece karar vermenize yardımcı olacak derlenmiş verilerden ibarettir.
2 yıllık açıköğretim hangi bölümlerin önü açık? Gelin göz atalım..

Aöf Hangi Bölüm Okunmalı? (2yıllık)

Emlak Yönetimi


Bu bölüm mezunları genelde tapu kadastro ve çevre şehircilik bakanlığında görev alıyorlar. Tapu müdürlükleri tüm ilçelerde yer alan kurumlar ve birçok personeli de içinde barındırıyor. Genel olarak personel ihtiyacı ve sirkülasyonu olacağını düşündüğümüz bir kurum. Önlisans KPSS puanı olarak geçtiğimiz yıl 72.65 puana kadar inmiş. Geçtiğimiz yıl kadar olmasa da bu sene de alımlar devam etmiş ilerleyen dönemlerde de alım olabileceğini öngörüyoruz.

Halkla ilişkiler tanıtım ve Turizm ve Seyehat Hizmetleri


Bu bölümü tercih edenler geçtiğimiz yıllarda 72.6 puana kadar atama şansı bulmuş TCDD ağırlıklı alımlar gerçekleşmiş. Tercih edilebilecek bölümler arasında..

Muhasebe Ve Vergi Uygulamaları


Bu bölüm puan olarak çok düşük görünmese de alım sayısındaki istikrar ve dgs ile geçebileceğiniz bölümlerin fazlalığı bu bölümü tercih edilebilir kılıyor. Muhasebe işleri tüm kurumlarda mevcuttur. Bu bölümden alımların istikrarlı olması da tüm kurumlara yayılmış olma durumundan kaynaklanıyor. Geçtiğimiz yillarda 81.08 puana kadar düşmüş olan bu bölümü de araştırabilirsiniz.

Özel Güvenlik ve Koruma


Geçtiğimiz yıllarda 76.77 puana kadar düşmüş olan bu bölüm özellikle dgs ile Acil Yardım ve Afet Yönetimi bölümüne de geçiş yapılabilmesi açısından avantajlı görünüyor. Fakat Acil Yardım ve Afet Yönetimi kadrosuyla alınan kadrolarda boy ve kilo şartları ile bazı sağlık raporu şartları bulunduğunu unutmayın.

Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik


Gelelim listemizin yıldızına, assolistine :)..
Tabiki şaka yapıyoruz. Fakat gerçek şu ki açıköğretim bölümleri arasında en çok tercih edilen ve atama sayısı en yüksek olan bölümlerin başında geliyor. Geçtiğimiz yıllarda 78.15 puana kadar gerilemiş. Fakat bu bölümün gördüğü rağbet nedeniyle fazlaca şiştiğini ve ileride farklı bir durum oluşabileceğini de göz ardı etmeyin.

Diğer tüm bölümler de göz ardı edilemeyecek şekilde size yetkinlik kazandıracak bölümlerdir. Farklı zamanlarda farklı bölümlerin ön plana çıkabileceğini sakın unutmayın.

Aöf Hangi Bölüm Okunmalı? (4 yıllık)

Gelelim 4 yıllık lisans mezunu olanlara.. Eğer vaktiniz ve imkanınız var ise aşağıda bahsedeceğimiz bölümleri 4 yıllık olarak direk okuyabilirsiniz. Fakat biz kolay bir şekilde yol almak adına önce 2 yıllık bölümleri okuyup sonra DGS ile ataması yoğun olan, istediğimiz 4 yıllık bölümlere tamamlayacak şekilde planlama yapacağız.

Tabi tüm bunlara rahat kalkışabilmek için DGS de ortalama bir puan ve KPSS de 80 civarı alabilecek kadar kendinize güveniniz olmalıdır.

İlk kombinasyon


Acil Durum ve Afet Yönetimi/ İş Sağlığı ve Güvenliği / Özel Güvenlik ve Koruma (2 yıllık)
DGS
Acil Yardım ve Afet Yönetimi
KPSS
Kamu

Biliyorsunuz ki ülkemiz malesef afet bölgesi ve gün geçtikçe Afet ihtimali artıyor. Afete karşı savaş konusunda personel ihtiyacı da her geçen yıl artmakta. Son zamanlardaki alımlarda fazlaca kadro imkanı olan Acil Yardım ve Afet Yönetimi bölümü tercih edilebilir bölümler arasında. İşi biraz sıkı tutarsanız yaz okulunun da yardımı ile iki yıllık açıköğretim bölümlerini 1 senede bitirebilirsiniz.. Aynı sezon Dgs ile lisans bölümüne geçiş yapıp kısa sürede diplomanıza kavuşabilirsiniz. Tüm bunlar zor değil fakat işi sıkı tutmanız gerekebilir. Acil yardım ve afet yönetimi bölümü geçtiğimiz yıllarda 68.53 puana kadar düşüş gösterdi. İleride aynı puanlara düşer mi belli olmaz fakat şansınızı arttırmak adına mantıklı bir seçim olabilir. Bu arada Acil Yardım ve Afet Yönetimi alımlarında 1.65 boy şartı olduğunu sakın unutmayın!

İkinci Kombinasyon

Laborant ve Veteriner Sağlık(2 Yıllık)
DGS
Veterinerlik/Zootekni(Ziraat Mühendisliği)
KPSS
Kamu

Bu kombinasyonumuzda iki bölüm var
İlk olarak Veterinerlik ile ilgili konuşursak geçtiğimiz yıllarda 74.02 puana kadar düşmüş ve geçtiğimiz yılların tamamında istikrarlı olarak kadro açılmış bir bölüm. Gelişmiş ülkelerde çok daha önem verilen bir meslek ve ülkemizdeki önemi de gün geçtikçe artıyor. Herşey ters gitse ve atanamasanız bile geçerliliği olan bir meslek edinmiş olacaksınız.

Diğer bölümümüz olan Zootekni de Ziraat fakültesinin bir parçası ve bölüm mezunları Ziraat Mühendisliği kadrolarına Tercih yapabiliyorlar. Teknoloji ile gelişen tarım sektöründe fazlasıyla personel ihtiyacı duyulan bir bölüm. Geçmiş yıllarda istikrarlı bir şekilde kadro açılmış ve 78.54 puana kadar gerilediği görülüyor. Veterinerlikte belirttiğimiz gibi geçerliliği olan bir meslek.

Ve Son Kombinasyonumuz

Engelli Bakımı ve Rehabilitasyon (2 Yıllık)
DGS
Hemşirelik
KPSS
Kamu

Personel ihtiyacı yıllardan beri hiç bitmeyen ve içinde bulunduğumuz pandemi koşullarında daha da önemli bir konuma gelen Hemşirelik bölümü oldukça mantıklı bir seçim olacaktır. Geçtiğimiz yıllarda 64.48 puana kadar düşmüş olması ayrıca bölümü cazip kılıyor. Fakat burada unutmamamız gereken birşey var. Sağlık sektörü gerçekten zorlu bir sektör. Hemşirelik mesleği herkesin yapabileceği bir meslek değil. Atanmak bir yana sevdiğiniz bir mesleği tercih etmek en önemli öncelik olmalıdır.

Burada yazılan bilgiler tamamen kendi araştırmalarımız sonucu ortaya konulmuş yorumlardır. Yorumca.com olarak söz konusu bilgilerin kesinliğini teyit etmemekteyiz. Yazılan bilgilerin doğruluğunu teyit etmek sizlerin sorumluluğundadır. Atladığımız ya da yanlış yorumladığımız yerleri yorumlarda bizlerle paylaşabilirsiniz.. Hayallerinize ulaşabilmeniz dileğiyle…

Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest

Bunu Mutlaka Paylaşmalısın!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

%d blogcu bunu beğendi: